top of page

KNX installation 

Lad os få svaret på det første spørgsmål: 

Hvad er KNX? KNX er automatiseret medspiller til dit hjem, der tilknyttet et intelligent netværksforbindelse, der giver dig bedre kontrol over dit hjem, eller andre former for bygninger. KNX kan bruges i små boliger i store virksomheder, fabrikker, sportscenter, indkøbscentre, kirker m.m.


Kort sagt, så er det en måde, at få kontrol over sine elektriske apparater, såvel som bedre kontrol over den energi, der bruges til at drive dem, så du kan bruge dem bedre, og mere økonomisk og miljøvenligt. Og gør din hverdag lettere og nemmere.

 

Hvordan vil en KNX installation gøre din hverdag bedre?

Det kunne være ret smart, at kunne styre og betjene en stor del af huset med blot din smartphone, ikke sandt? Ligesom du ser det i science fiction filmene. Med gardiner der ruller op om morgenen, lys der gradvist tændes om morgenen til en behagelig morgen, og gradvist dæmpes om aftenen, når du skal i seng. Og naturligvis radiatorer, der tilpasses efter, om du er oppe, hjemme eller væk, så du kan reducere dit energiforbrug, uden at sænke din livskvalitet. 

Den gode nyhed er, at dette hverken længere er science fiction eller så dyrt som det lyder. Det hedder KNX, og det er noget du kan få installeret i dit hjem.
Lad os lige kort gennemgå nogle af de ting, du vil kunne styre med din KNX installation

  • lys

  • gardiner

  • varme

  • ventilation

  • aircondition

  • alarmer

  • vandkontrol

  • energiforbrug

Dette er ikke en komplet liste, og flere muligheder er på vej. Og det lyder smart, men efterlader dig stadig med et stort spørgsmål … 

 

Hvorfor investere i en KNX?

 

En KNX installation bruges til at kortlægge, planlægge og styre energieffektive løsninger for en mere funktionel og bekvemmelig brugeroplevelse i bygninger - både for private og erhverv. 


KNX-systemet har en række fordele, der gør det til det ideelle valg for både private og erhvervskunder. For det første er det en fleksibel og skalerbar løsning, der kan tilpasses ethvert behov, uanset om det drejer sig om et lille hjem eller en stor virksomhed. Det betyder, at KNX-systemet kan implementeres i et rum, et hus eller en hel bygning. Det vil sige, at du kan sætte det op til det ønskede behov, og skalere det efter eget ønske, når du vil.

KNX systemet er software, du kan stole på

KNX-systemet er pålideligt og sikkert, hvilket er afgørende for både private og erhvervskunder. Det er designet til at fungere i lang tid uden problemer, og det kræver minimal vedligeholdelse - blot noget softwareopdateringer en gang imellem, som sker automatisk. Derudover er KNX-systemet meget sikkert og beskytter data mod uautoriseret adgang. Så du skal ikke være bange for, at nogle hacker sig ind, og sætter din mikrobølgeovn i gang, eller tager kontrollen over din radiatorer, eller endnu være, din musik.

Derudover er KNX systemet med til, at du kan spare penge. Det intelligente system regulerer og slukker for diverse el-artikler, hvis de kører, uden at være til gavn for beboeren eller medarbejderne.

 

KNX systemet er nemt at bruge med andre systemer og teknologier

En af de helt store fordele ved at have et KNX-system er dets evne til at integrere forskellige teknologier og systemer, og styre det hele ét sted fra. 


I virksomhed betyder, at det fungere sammen med andre systemer i bygningen, såsom belysning, varme, aircondition, ventilation og sikkerhedssystemer. Denne sammensmeltning betyder, at du kan automatisere en lang række funktioner, som sparer tid og penge. 


Har du husket at slukke lys, varme, ventilation eller andet? Dette er ikke længere et problem. Du kan gøre det, uden at være til stede i hjemmet eller bygningen fra din smartphone.

KNX system er ikke endnu en grim elmåler-tavle, hængende et upassende sted

KNX-systemet er også tilpasningsdygtig når det kommer til design og udseende. Du kan tilpasse systemet til dit eller jer smag og behov, så det passer til ønsker og krav. Hvad man ønsker i et 130 kvm 2 parcelhus er næppe det samme, som i en lagerbygning. 


Det kan også integreres med andre designelementer, såsom farver, former og materialer, så det passer til den samlede æstetik af bygningen.


Endelig er KNX-systemet en fremtidssikret løsning. Det er designet til at være kompatibelt med kommende teknologier og standarder, hvilket betyder, at det vil være i stand til at fungere i mange år fremover.

 

Traditioner og innovation på den smart måde

 

Hos HJ Jørgensen & Søn har vi stor erfaring med at opsætte KNX-systemet op hos både private og erhvervskunder, og reaktionerne er ikke til at tage fejl af. Den mest hyppige kommentarer vi får efterfølgende fra vores kunder er: Dette skulle vi jo have fået for lang tid siden. Det gør alting så meget nemmere, og vi sparer penge på samme tid.


Vi elsker alt form for el-arbejde, og vi omfavner nye løsninger, der er smarte. Derfor kan vi også i et firma, der er 90 år gammel stå inde for KNX systemet - som vi naturligvis også selv har installeret - både i firma og i vores hjem.


Hvis I gerne vil have de samme fordele, der kommer ved at installere KNX styring hos jer, så kontakt os i dag, så vi kan hjælpe dig med at implementere KNX-systemet i din bygning.

bottom of page